Lukoil Online Resmi Satış Sitesi
Yolculuk

Bir Yolculuğun 5 Esası

Özel bir araba size maceralara atılma ve yeni yerler keşfetme fırsatı verir. Ancak bilmediğiniz rotalarda seyahat ederken kendinizi mağazalardan ve benzin istasyonlarından uzakta bulabileceğinizi unutmamak önemlidir. Bu durumda, herhangi bir araba arızası, heyecan verici bir yolculuğu gerçek bir zorluğa dönüştürecektir. Bu nedenle yolculuktan önce konforunuzu korumanıza ve olası zorluklar konusunda endişelenmenize engel olacak birkaç vazgeçilmez şeyi dikkatlice hazırlamanız ve yanınıza almanız gerekir.

Bagaja tam olarak ne konulması gerektiğine dair işte birkaç ipucu;

Yolculuk

1-Lastik tamir seti veya sızdırmazlık maddesi

Hiç kimse yolculuk sırasında lastiğin patlamasından muaf değildir, çünkü rotanın yalnızca mükemmel asfalta sahip yollardan geçeceğinden emin olamayız. Yedek lastiğinizin olmaması durumunda durumu hızlı bir şekilde düzeltmek için iç lastiksiz lastik tamir seti veya özel bir sızdırmazlık maddesi taşınmalı.

Delinme erişilebilir bir yerde bulunuyorsa tekerleği çıkarmadan ortadan kaldırmak mümkün olacaktır. Ancak yine de bagaja tekerleklerdeki somunların boyutuna uygun bir kriko ve bijon anahtarı koymak daha iyidir. Diğer sürücüleri arıza konusunda uyarmak ve güvenliği sağlamak için uyarı üçgenini de unutmayın.

Yolculuk

2-Antifriz

Antifriz motorun soğutulması açısından önemlidir. Herhangi bir nedenle seviyesinin izin verilen minimum değerin altına düşmesi durumunda kullanmak üzere yolculuk sırasında bagajda olması gerekir. Her motor farklı tipte bir soğutma sıvısına sahip olduğundan, antifrizinizi araç üreticinizin tavsiyelerine göre seçin.

Yolculuk

3-Çekme halatı

Yolculuk sırasında araç beklenmedik bir şekilde yolda kalırsa, bir çekme halatı yardımcı olacaktır. Çekmenin güvenilirliği doğrudan kablonun kalitesine bağlıdır, bu nedenle yük kapasitesine, sağlamlığa, uzunluğa ve kullanım kolaylığına özellikle dikkat etmek önemlidir.

Kablonun yük kapasitesi, çekilen aracın ağırlığından daha fazla olmalıdır. Bir diğer önemli seçim kriteri ise malzemedir. Çelik kablolar en güçlü ve en dayanıklı kablolar olarak kabul edilir, ancak ağırlık ve boyutları da dezavantajlarıdır. Alternatif olarak sürücüler genellikle esnek ve hafif oldukları için sentetik malzemelerden yapılmış kabloları daha kullanışlı bularak tercih ediyor.

Trafik kurallarına göre kablonun uzunluğu 4 ila 6 metre arasında olmalıdır. Bu parametre, çekme sırasında iki araç arasında güvenli bir mesafe olmasını sağlayacaktır.

Son olarak, bağlantı noktalarına dikkat etmelisiniz. Güvenli bir tutuş sağlayacak kadar güçlü olduklarından emin olun.

Yolculuk

4-Motor yağı

Motoru yağlamak için motor yağına ihtiyaç vardır. Zamanında değiştirmezseniz veya seviyenin tehlikeli seviyeye düşmesine izin verirseniz ciddi bir arızaya yol açabilir. Bu gibi durumları önlemek için bagajda her zaman bir litre motor yağı bulundurmanızı öneririz.

LUKOIL, farklı otomobil üreticilerinin gereksinimlerini karşılayan geniş bir yağ yelpazesi içerir. Bir yolculuğa hazırlık yaparken arabanıza yönelik önerileri dikkate alıp, araç üreticisinin onayı olmayan yağı doldurmayın.

Tüm motor yağları uluslararası sınıflandırma standartlarına göre lisanslıdır. Özellikle binek otomobiller için en yaygın uluslararası sınıflandırmalar API, ILSAC ve ACEA'dır:

  • API (Amerikan Petrol Enstitüsü), Amerikan Petrol Enstitüsü tarafından geliştirilen bir standarttır. Motor tipine ve kullanılan yakıta bağlı olarak motor yağlarına ilişkin gereklilikleri belirler.
    • ILSAC (Uluslararası Madeni Yağlar Standardizasyon ve Onay Komitesi), madeni yağların standardizasyonu ve onaylanması için uluslararası bir komitedir. ILSAC, binek araç benzinli motorlarında kullanılan yağlar için spesifikasyonlar sağlar.
    • ACEA (Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği), Avrupa'da üretilen otomobillerin motorlarında kullanılan yağlar için standartlar geliştiren, Avrupa otomobil üreticileri birliğidir.

Bu sınıflandırmalar, otomobil üreticisinin gereksinimlerini ve çalışma koşullarını dikkate alarak sürücülerin belirli bir araç için doğru motor yağını seçmelerine yardımcı olur. Çevrimiçi seçicimiz, LUKOIL motor yağı seçiminde size yardımcı olacaktır. Sadece birkaç tıklamayla arabanız için mükemmel motor yağını bulabilirsiniz.

5-Ve Diğer sarf malzemeleri

Işıklar

Farlar beklenmedik şekilde arızalanabilir. Böyle bir durumda araç kullanmaya devam etmek kesinlikle yasaktır. Arabanızın dış aydınlatması için kaç adet ve ne tür ampullere ihtiyacınız olduğunu öğrenin ve her ihtimale karşı bagajda bulundurun.

Silecekler

Ana silecekler arızalanırsa yedek sileceklere ihtiyaç duyulabilir. Bu gibi bir durumda, bir noktada değiştirilmeleri gerekebilir.

Yolculuk

Camsuyu

İyi bir görüş için yalnızca aydınlatma değil, aynı zamanda temiz cam da gereklidir. Yolculuk sırasında cama gelip yapışabilecek olan kimyasallar, katran, polen ve diğer kirletici maddelerle su baş edemeyenilir. Bu nedenle yanınızda bir camsuyu bulundurmak daha iyidir: mükemmel temizlik ve dolayısıyla yüksek düzeyde güvenlik sağlayacaktır.

Transmisyon yağı

Dağlık veya engebeli arazide yapılacak bir yolculuk vites kutusu için zorlayıcı olabilir. Rotanız böyle bir bölgeyi içeriyorsa bagaja şanzıman yağı koyun.

6-Kendinize İyi Bakmayı Unutmayın

Aracın güvenliğine ve durumuna dikkat etmek iyidir ancak kendinize ve yanınızda seyahat edenlere dikkat etmeyi de ihmal etmemelisiniz. Bagaja bir ilk yardım çantası, tüm yolculara yetecek kadar su ve yiyecek koyun.

Gece veya görüş mesafesinin zayıf olduğu durumlarda araçtan çıkmanız gerekiyorsa bir el feneri ve yansıtıcı yelek vazgeçilmeziniz olacaktır. Sizin görüşünüzün net olması kadar yolda iyi görülebilmeniz de önemlidir.

Taşınabilir bir şarj cihazı (Power Bank) uzun yolculuklarda çok faydalı olabilir. Ve bugün çok az insan hayatını internet ve akıllı telefonlar olmadan hayal edebilse de, her yerde istikrarlı bir bağlantı yok, bu yüzden bir kağıt harita almanızı öneririz.